Joekie Zwart

Ik ben GGZ-arts, systeemtherapeut en EMDR-therapeut. Dat is mijn werk en ook wat mij inspireert. Ik ben elke keer opnieuw onder de indruk van mensen, hun veerkracht en hun mogelijkheden.

In mijn dagelijks leven geniet ik ook van de kracht van mensen. Ik heb twee dochters. Van hen heb ik geleerd op een andere manier naar de wereld om mij heen te kijken. Open en nieuwsgierig.
Ook ontmoetingen tijdens mijn reizen met mensen in andere culturen hebben bij geïnspireerd.
Deze ervaringen hebben mij in mijn werk geholpen bij het begrijpen van wat andere mensen bezielt.

Na mijn studie geneeskunde heb ik als arts in Afrika en India gewerkt. Terug in Nederland heb ik de huisartsenopleiding gevolgd en een aantal jaren als huisarts in een eigen praktijk gewerkt. In die periode realiseerde ik mij dat ik meer geboeid werd door wat mensen geestelijk bezielt dan wat hen lichamelijk mankeert.

Ik ben mij gaan verdiepen in de geestelijke gezondheidszorg en werk sinds 1992 als GGZ-arts. Vervolgens heb ik in 2001 de opleiding tot systeemtherapeut en in 2015 de opleiding tot EMDR-therapeut afgerond. Daarnaast volg ik regelmatig bij- en nascholingscursussen en neem ik deel aan intervisiegroepen. Dit geeft mij voortdurend nieuwe inspiratie. Zo blijf ik in beweging.