Judith Knobbe

Ik ben Judith Knobbe en sinds 2006 aan het werk als dramatherapeut en sinds oktober 2020 bij  Therapeuticum Joure. Binnen de dramatherapie staat het ervaren en het doen centraal. Ik werk zowel  met fantasie als situaties uit het echte leven. Door te ervaren en te doen, biedt dramatherapie je de ruimte om te groeien en met problemen om te gaan. Op dit moment volg ik de Theraplay opleiding. Theraplay richt zich op het spelenderwijs versterken van de interactie tussen kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s).

Dramatherapie is voor jong en oud. Mijn ervaring ligt voornamelijk bij kinderen en pubers. Zo kan het zijn dat je veel last hebt van boze buien, verdriet of angst. Het lukt je niet om met behulp van je ouders/verzorgers je voldoende kalm en fijn te voelen.  Het kan ook zijn dat je nare gebeurtenissen hebt meegemaakt. Door deze gebeurtenissen kun je lange tijd van slag zijn.

Met mijn collega wil ik de problemen en zorgen goed begrijpen en in kaart brengen. Ik vind het belangrijk om te investeren in een goede samenwerking met je ouders/verzorgers en eventueel belangrijke anderen. Vervolgens geef ik jullie uitleg over de klachten en kan de dramatherapie starten. De dramatherapie kan individueel, samen met je ouder(s)/verzorger(s) of groepsgewijs gegeven worden. Naast een individuele traject loopt altijd een ouderbegeleidingscontact. Tijdens de therapie houd ik graag contact over of de therapie voldoende helpt.