Het wraakprotocol

27-03-2018

Wraakgedachten hebben we allemaal wel eens, het verlangen om wraak te nemen op diegene die ons leed heeft aangedaan. Maar het blijft meestal bij een fantasie. Er zijn mensen bij wie dit gevoel zo sterk is dat ze een dreiging vormen voor zichzelf en voor hun omgeving. Het zijn wandelende tijdbommen.

Een nieuwe therapie ‘Het Wraakprotocol’ op basis van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) probeert bij mensen met extreem gewelddadig gedrag hun lust tot wraak uit te schakelen. In de documentaire Het Wraakprotocol volgen we oorlogsveteraan Brian (47) en Marian (62) die het wraakprotocol ondergaan. In verschillende bloedstollende sessies zien we hoe therapeut Herman Veerbeek die de therapie ontwikkelde, hen verleidt terug te keren naar hun meest traumatische momenten, de oorsprong van hun wraakgevoelens. Veerbeek gaat zelfs nog een stapje verder, hij laat hen in gedachten hun meest gewelddadige wraakfantasieën uitvoeren. Veerbeek is verbonden aan psychiatrische polikliniek De Waag.
Klik hier voor de uitzending.
   

KJT wordt Therapeuticum Joure

21-09-2017

Op 10 Oktober is het eindelijk zo ver: Kinder- en Jeugdtherapeuticum gaat verder onder de naam Therapeuticum Joure. Waarom deze naamswijziging? Met deze naamswijziging willen wij benadrukken dat we niet alleen kinderen en jeugd in behandeling nemen, maar mensen van alle leeftijden, van 0 tot 100 jaar. We zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg voor de totale levensloop. Tegelijk met de naamswijziging, verandert de huisstijl en wordt de nieuwe de nieuwe website gelanceerd.  Voor de verwijzers (veelal huisartsen)  zijn we onder de nieuwe naam zichtbaar op Zorgdomein.

Stichting Kuychi

23-06-2017

KJT ondersteunt graag het project van Helena van Engelen en de stichting Kuychi ten behoeve van de kansarme kinderen in Urubamba in Peru (kuychi.org). Het project is ook te zien in de uitzending van “Het mooiste meisje van de klas” van donderdag 28 januari 2016. U kunt dit nog terugkijken via uitzending gemist.

Joure buigt zich over allerkleinsten

23-06-2017

Lees hier het artikel in de Jouster Courant van 27 Januari 2016  over het eerste symposium van het Infant Netwerk Friesland op vrijdag 29 januari in ’t Haske in Joure.

Quote van de week

23-06-2017

Pas wanneer je leert te luisteren om te begrijpen,

in plaats van te luisteren om te reageren,

ontstaat er echt contact.

Kwaliteitsstatuut

22-06-2017

Het hebben van een goedgekeurd kwaliteitsstatuut is vanaf 1 december 2016 een strikte voorwaarde voor het leveren van zorg binnen de Zorgverzekeringswet. Het kwaliteitsstatuut van Therapeuticum vind u op de website onder praktische informatie.