Praktische informatie

Wat moet u weten...

Aanmelden

Bent u op zoek naar hulp voor uzelf of voor uw zoon of dochter, dan heeft u een verwijsbrief nodig. Die krijgt u van uw huisarts. Kinderen en jongeren (tot 18 jaar) kunnen daarnaast ook door de jeugdarts, medisch specialist of medewerker van het wijkteam van de gemeente worden doorverwezen. Zonder verwijsbrief kunnen wij u niet inschrijven.

Let op! Indien u uw zoon of dochter onder de 16 jaar aan wilt melden, hebben wij toestemming nodig van alle gezaghebbende ouders/verzorgers en van de jeugdige vanaf 12 jaar zelf.

Bent u in het bezit van een verwijsbrief? Vul dan het aanmeldformulier op onze hoofdpagina in via de button ‘Direct aanmelden’.

Kosten en vergoedingen

De behandelingen volgens het Zorgprestatiemodel (ZPM) maken deel uit van het basispakket van uw zorgverzekering. Voor deze behandelingen geldt het wettelijk eigen risico van uw zorgverzekering. Het eigen risico is € 385,-.  Afhankelijk van uw zorgpolis kan het zijn dat u hebt gekozen voor een hoger eigen risico.

Ga naar Kosten- en Vergoedingen om te controleren of Therapeuticum Joure een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Raadpleeg vóór de start van uw behandeling uw verzekeringsvoorwaarden.

Wachttijd

Op de hoofdpagina vindt u de actuele aanmeld- en behandelwachttijd. De aanmeldwachttijd is de wachttijd tussen de verwijzing/aanmelding en het eerste intakegesprek. De behandelwachttijd is de wachttijd tussen het intakegesprek en de daadwerkelijke start van de behandeling.

Wachtlijstbemiddeling

Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Wanneer u de wachttijd toch te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat binnen 10 weken vanaf de intake de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Links naar relevante informatie en onze partners

Heeft u meer informatie nodig? Neem dan gerust contact op >

Informatie

www.balansdigitaal.nl: Oudervereniging voor kinderen met ADHD, PDD-NOS, en andere gedragsproblemen;

www.autisme.nl: Nederlandse vereniging voor autisme;

www.nfgv.nl: Nationaal fonds geestelijke volksgezondheid;

https://www.steunpuntdyslexie.nl: Steunpunt Dyslexie

https://lvvp.info/: LVVP staat voor landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten. De LVVP is actief in de lobby en belangenbehartiging voor de vrijgevestigde ggz-professional en biedt advies, ondersteuning en training aan leden

https://www.vpngids.nl/veilig-internet/kind-en-jeugd/: Online veiligheid voor kinderen

 

 

Infomatie

www.mediaopvoeding.nl: Op deze site geven deskundigen antwoord op vragen van ouders over kinderen en media.

www.mediasmarties.nl: Een overzicht van kindermedia (1,5 tot 11 jaar). Je vindt hier informatie over de inhoud en geschiktheid van TVprogramma’s, (bioscoop)films, online games, video games, apps en websites.

www.mediawijsheid.nl: Online wegwijzer in mediawijsheid. Informatie voor scholen, ouders/opvoeders en professionals.

www.newkidsontheweb.nl: Acht tieners geven een kijkje in de keuken van hun digitale wereld. Met filmpjes van deskundigen die advies geven over internetopvoeding. Hoe voer je een goed gesprek met je kind over internetliefde, digitaal pesten, gamen of het gebruik van een smartphone?

Partners

www.ggzfriesland.nl: Geestelijke gezondheidszorg in Friesland.

www.fysiotherapiejoure.nl: Fysiotherapiepraktijk de Jong in Joure.

www.logopediejoure.nl:  Logopediepraktijk Joure.

 

Overige links

www.roelvandaal.nl: in ons pand hangen schilderijen van Roel van Daal (1963, Tilburg)