Kinderen kunnen van veel dingen last hebben. Soms heb je te kampen met ontwikkelingsproblematiek (zoals ADHD of Autisme) en zoek je een manier om hiermee om te leren gaan in je leven. Ook kun je nare dingen hebben meegemaakt of gepest worden. Je kunt te maken hebben met bijvoorbeeld stemmingsproblemen (depressie of somberheid) of angsten. Soms is het ook moeilijk om met je ouders of andere kinderen om te gaan. Ook kun je last hebben van lichamelijke ziekten waar je mee om mag leren gaan of heb je last van onbegrepen lichamelijke klachten. Met veel van deze dingen kunnen we je op weg helpen.

 

Mogelijke behandelingen

Cognitieve Gedragstherapie

Bij deze therapievorm wordt ervan uitgegaan dat een gebeurtenis, gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar verbonden zijn.

Lees verder

Psychotherapie

Kinder- en jeugdpsychotherapie wordt toegepast als de ontwikkeling van het kind verstoord dreigt te raken of stagneert.

Lees verder

Farmacotherapie (Medicatie)

Farmacotherapie is een behandeling op basis van medicijnen.

Lees verder

Creatieve therapie

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.

Lees verder

Systeemtherapie

Deze vorm van therapie is erop gericht om problemen in de onderlinge communicatie tussen gezinsleden te signaleren en mogelijk op te lossen.

Lees verder