Tjessa Bouma

Ik ben Tjessa Bouma en sinds oktober 2019 werkzaam voor Therapeuticum Joure als ambulant hulpverlener/gezinswerker.
Na mijn studie ben ik ruim 11 jaar werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening als jeugdmedewerker c op 24-uurs groepen, waarbij ik mocht samenwerken met de jonge en oudere jeugd. Ik heb dit werk altijd met hart en ziel gedaan.
In mijn dagelijks leven geniet ik van mijn gezin en alles er om heen. Het mogen krijgen van kinderen, heeft een positieve invloed gehad op mijn kijk en denken in het werk als hulpverlener.
Reizen is iets wat ik graag doe. Mens en cultuur in hun eigen omgeving ontmoeten en mogen ontdekken, vind ik inspirerend.
Vanuit mijn functie ga ik graag de ontmoeting met het individu en/of gezin
aan. Hierbij ben ik nieuwsgierig om te kijken waar mensen vandaan komen en naar het verhaal wat hun beweegt.
Als startpunt wil ik graag kennismaken en het verhaal achter de hulpvraag ontdekken om vervolgens samen de mogelijkheden te onderzoeken die passend zijn om te werken aan de hulpvraag. Hierin zal ik ook vragen naar de mogelijkheden die de omgeving kan bieden, hierbij denk ik aan familie, vrienden, school etc.
Naast afspraken op de locatie in Joure, behoren huisbezoeken, schoolbezoeken of meekijken op een gewenste locatie ook tot de mogelijkheden.
Ik ben van mening dat als je krachten en kwaliteiten bundelt, er beweging komt in een proces waarbij mogelijkheden kunnen ontstaan tot verandering.
Mijn Motto: “doen wat werkt”.